lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kolme yötä lähtöön on


Laskin aivan itse tänään. Yleensä matematiikka on liian haastavaa tälle päälle, mutta tähän sentään vielä kykenen.

Viimeistä viikonloppua Skotlannissa vietetään. Nyt ei ole enää lähdön epäilylle sijaa. Sieltä se on tulossa aivan varmasti ja sen tuntee. Vielä riittää tekemistä, ennen kuin ylihuomenna saapuvat rekan kanssa pihalle ja pakkaamaan tavaroita laatikoihin. Senkin jälkeen jää vielä siivottavaa. Tekeminen ja siitä väkisinkin stressaaminen tullee helpottamaan todennäköisesti väliaikaisesti hotellissa ensimmäisen matkustuspäivän jälkeen ja vielä paremmin sitten laivaan päästyä. Sen jälkeen kaikki on lastenleikkiä. Yli vuorokausi rauhassa laivan isossa hytissä. Satamaan pääsyn jälkeen vain lyhyt ajomatka. Kotiin. Lyhyt matka verrattuna muiden päivien ajoihin, joihin saa kulutettua yli puolet enemmän aikaa, eli sellaista kymmentä tuntia, ellei jopa enemmän. Ainakin matka täältä UK:n toiseen päähän, jossa hotellihuone odottaa.

Viimeinen viikonloppu valkeni varsin sumuisena. Tai valkeni kyllä vasta iltapäivällä, kun aurinko pääsi paistamaan sumun kaikottua.

Koko viikko on mennyt siivotessa. Jonkin verran joka päivä. Vähintään jonkin verran. Toisina päivinä jonkin verran ja sitten vielä vähän. On kuurattu, imuroitu, pesty lattioita, ihmesienellä hinkuteltu kaikkia mahdollisia ja mahdottomia kolosia ja syvennyksiä. Jääkaappikin loistaa nyt varmaankin enemmän kuin silloin kun tänne saavuttiin. Jättimäinen jääkaappi on kiva, paitsi silloin kun se pitää pestä.

Tällä viikolla on ollut myös muuta ohjelmaa. Saatiin pari isoa lipastoa myydyksi ja rikastuttiin sata puntaa. Tyhjentää ei kuitenkaan niitä jaksettu ennen kuin oli pakko. Ja se pakko tulikin aikataulusyistä hyvin äkkiä, eli aivan hirveällä kiireellä ja hiki lentäen tuli tavarat hoidettua niistä pahvilaatikoihin ja putsattua ne vielä hakukuntoon. Onneksi oli pahvilaatikoita miehen (nyt entisestä) työpaikasta hankittu kotiin. Onkin toivottavasti ainoat pahvilaatikot, mitä pitää itse hoitaa. Onni on muuttofirma täydellä palvelulla. Itse saa katsoa vain vierestä, kun toiset hoitaa sen inhottavimman osion, eli pakkaamisen. Paitsi minusta kyllä pakkaaminen on mukavaa tähän kuuraamiseen verrattuna..

Miehellä oli tosiaan viimeinen työpäivä perjantaina. Sai kivoja lahjoja ja aivan ihanan ison kortin. Jokainen oli tervehdyksensä sinne kirjoittanut. Ei pelkkiä nimiään, vaan olivat kirjoittaneet mitä mieheni on firmalle ja heille merkinnyt. Osa oli opetellut sen verran suomea, että saivat asiansa sanottua suomeksi. Kaikki kirjoitukset kortissa olivat koskettavia. Luin sitä kyyneleet silmissä.


Tilasimme myös pakettien noudon. Pari pakettia laitettiin etukäteen Suomeen, tarkoituksena se, että ne saisi pitkälti heti käsiinsä kun saavutaan. Vähän vaatetta ja muuta tavaraa, joita ei niin ylenpalttisesti saa autoon mahtumaan. Autohan on aina ollut näissä muutoissa täynnä. Mitä suurempi tila autossa on ollut, sitä täydempi se on ollut. Ensimmäinen muutto tehtiin farmarilla, kunnes Saksasta ostettiin uusi auto. Se farmari oli ihan jumalattoman täynnä. Vaikka ääriä myöten täynnä oli tämä nykyinenkin muutossa Saksasta tänne. Joka kerta tästä asiasta on suurimmat paineet, että mitä sinne saa mahtumaan ja mitä ei. Kun on ne tietyt jutut, joiden on vain mahduttava.

Mutta niin, ne paketit. On luksusta, että netistä voi tilata pakettien noudon. Ei tarvitse mennä postiin asti postittelemaan. Ottaa vain mitat ja painon ja syöttää ne laskuriin, josta saa sitten valita halvimman vaihtoehdon. Hinnat vaihtelivat näissä painoissa muutamasta kympistä sadan punnan tienoille. Meidän paketit lähti UPS:lla ja luonnollisestikin muutamalla kympillä, eikä suinkaan satasella.

Sänky saapui myös kotiin tällä viikolla. Nyt on taas tämä ilmalla täytettävä ilkimys öille, joille meillä ei omaa sänkyä ole. Yksi yö täällä sen kanssa edessä ja noin viikon verran sen päällä sitten Suomen päässä. Ilkimys se on siksi, että etenkin Tempurin jälkeen sen kanssa on kaikkea muuta kuin mukava nukkua. Onneksi tuli hyviä uutisia muuttofirmalta, josta meinasivat, että oletettu tavaroiden toimituspäivä aikaistui. 12.5. sijaan tavarat tulevatkin näillä näkymin 8. tai 9.5. Ihan loistojuttu.

Viimeinen yö nukutaan tuon sängyn päällä olohuoneessa, eikä makkarissa. Voisi sanoa, että se on jo traditio. Olohuoneessa nukuttiin ilmapatjalla myös Suomessa viimeinen yö, enkä unohda sitä tunnetta koskaan. Sama oli Saksassa ja nyt sitten täällä. Katsotaan, missä kaikkialla muualla jatkossa, mutta ei ainakaan muutamaan seuraavaan vuoteen näissä merkeissä.

Viime viikonlopun yksitoistatuntinen ajelureissu Highlandseille oli menestys. Tajuttoman kaunis sää ja kauniit maisemat. Se oli hieno tapa heittää hyvästit tälle maalle. Skotlanti näytti parhaat puolensa. Pieni kontrasti näille sumuisille päiville..


Lisää kuvia reissusta täällä.

Tänään käytiin viimeistä kertaa Tescossa. Piti jo suunnitella ja laskea, että mitä kaikkea tässä enää tarvitsee ja mitä sitten taas matkalle tarvitsee. Rahkavarasto oli jääkaapissa kuusitoista purkkia suuri. Ei tarvinnut enää ostaa kuin yksi purkki. Ollaankohan kertaakaan tämän puolentoista vuoden aikana ostettu vain yksi purkki, varsinkin, jos hylly on kaupassa ollut rahkaa pullollaan? Melkein tekisi mieli ilmoittaa meidän Tescoon, että lähdetään maasta, sillä heidän tulisi todennäköisesti hillitä nyt sitä rahkatilausmäärää. Alussahan siellä oli hyllyssä aina vain jokunen, eikä koskaan suuria määriä, saati sitten tarpeeksi. Täällähän ei rahkaa kuluteta, paitsi leivonnassa. Sitten saavuttiin me ja rahkamäärät kaupan hyllyssä alkoivat pikkuhiljaa nousta vastaamaan kysyntää ja sitä alkoi yleisesti ottaen riittää. Nyt kun lähdetään, jää todennäköisesti iso osa heidän rahkoista käyttämättä. Tunnen melkein velvollisuudeksi ilmoittaa, että ei heidän tarvitse enää niitä hamstrata.

Sosiaalisessa mediassa kirjoitin Tescolle, että tänään on viimeinen visiitti. Sieltä vastattiin itkuisen hymiön kanssa, että ikävä tulee.

Musiikkikanavat on tänään mystisesti soittaneet kappaleita, joita on viimeksi kuullut Suomessa, tai sitten Saksassa ennen lähtöä, jolloin ne yhdistää tähän lähdön tunnelmaan. Suomessa kuullut kappaleet on yhdistänyt kesään. On aivan ihanaa, että pääsee kesäksi Suomeen. Suomen maagiseen kesään, jota voi tunnustella ja ihmetellä ihan siellä paikanpäällä. Ei tarvitse muistella täältä kaukaa. Saatan ehkä poksahtaa siitä tunnemäärästä, kun sitä kaikkea tulevana kesänä mietin siellä kesän keskellä.

Kaksi yötä muuttofirman saapumiseen. Kolme yötä lähtöön. Neljättä yötä tästä hetkestä laskettuna vietetään hotellissa. Seuraavat kaksi laivalla. Ja sitten viikon päästä ollaan nukuttu jo yksi yö Suomessa ja toinen on näihin aikoihin edessä.

Matematiikka on sittenkin joskus kivaa.

4 kommenttia:

 1. Mahtava sumu, haluaisin heti sinne sekaan. =)
  Olispahan hieno jos ilmoittaisit, että te ette enää rahkaa osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tommosista sumuista, niitä oli meillä Saksassa joka syksy ja ne oli vieläkin pahempia. Ei näkynyt aurinkoa välttämättä moneen päivään. Jotenkin niistä oppi tykkäämään. Mun tekee kanssa aina mieli mennä pihalle silloin. :)
   Jos vaan ehdin niin ilmoittelen kyllä Tescoon, että voivat lopettaa sen rahkan hamstraamisen. Ettei hukkaan menisi.

   Poista
 2. Onko sulla Suomessa jo työ odottamassa? Nopeasti kyllä varmaan löydätkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Meillä on erinäisiä suunnitelmia niiden(kin) suhteen, katsellaan. :)

   Poista