sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kertaa kolme miinus kaksi plus yksi


3 asiaa, joista pidän
Pidän kovasti siitä, kun laittaa yhden juustoviipaleen suoraan suuhun aamulla näkkäreitä tehdessä. 
Olen myös aina pitänyt roadtripeistä ja etenkin nykyisin kun niitä saa tehdä Teslalla. Pitkät roadtripit on parhaimmillaan ihan parhaita.
Mutta silti kaikista parasta on se, kun saa ihan luvalla innostua jostain aivan täysillä.

3 asiaa, joista en pidä
En pidä huonosta keskittymiskyvystäni, etenkään silloin kun todella haluaisin esimerkiksi lukea. Lukeminen on vaan toisinaan ihan mahdotonta.
Tähän päivään liittyen, en pidä aprillipäivästä. Joskus muinoin en pitänyt tästä siksi, kun hyväuskoisena uskoin kaiken. Nykyisin olen jo niin skeptinen, etten usko muutoinkaan mitään ennen taustatöitä tai luotettavia lähdeviitteitä. Ja kun maailmaan mahtuu niin käsittämättömän typeriä asioita muutoinkin, niin tämä päivä jotenkin vain korostaa sitä. Saattaa myös olla, ettei huumorintajuni oikein kohtaa perinteisten aprillipäivän vitsien kanssa.
Mutta erityisesti en pidä siitä, kun minut ignoorataan. Osittain tähän liittyen, vastausten liiallinen odottaminen saa joskus kiipeilemään seinille. Sietämätöntä. 

3 asiaa, joita tein viikonloppuna
Olen nukkunut sekä kovin huonosti, että valtavan hyvin.
Askartelin huhtikuun kalenterin jääkaapin oveen. Teen joka kuukausi siihen uuden. Aika rientää sitä vauhtia tällä hetkellä, että tuntuu että niitä saa tehdä jatkuvalla syötöllä.
Värjäsin myös vaalean juurikasvuni taas piiloon. 


3 asiaa, jotka osaan
Osaan antaa kunnolla mennä, kun haluan. Se onko tämä aina hyvä juttu on eri asia, mutta joskus se on erityisen hyvä.
Osaan myös syödä. Syödä vaikka niin paljon että tulee paha olo. Sillä eihän sitä ole syönyt tarpeeksi, ennen kuin on ähky!
Osaan muuttaa mieleni koska vain. Ihan kaikenlaisissa asioissa, vaikka olisivat kuinka tärkeitä aikoinaan olleet. Varmaan sama kyky löytyy jokaiselta naiselta, joskin koen että omat vastaavat on aika extreme-henkisiä välillä, koska jään itsekin niitä suu auki ihmettelemään.

3 asiaa, joita en osaa
En osaa meikata mitenkään muuten kuin siten miten aina meikkaan. Joskus olen koittanut erilaisia rajauksia. Tai luomivärin käyttöä. Näytän aina siltä että olen saanut turpiini tai sitten siltä, että olen samoilla meikeillä mennyt viikon putkeen ja välissä pyörinyt katuojissa.
En toisaalta myöskään osaa olla itselleni kaikissa asioissa kovin armollinen. Kun esimerkiksi epäonnistun tai teen jonkin huonosti, minä olen epäonnistuja ja huono. Pätee niihin asiohin joissa todella haluaisin onnistua.
En osaa tehdä itseäni koskevia pieniä päätöksiä. Isoja, elämää mullistavia on helppo tehdä, mutta pienet asiat on monesti itselleni ambivalenttisia. Näen niissä yleensä hyviä puolia yhtäläisesti molemmissa vaihtoehdoissa, eri suunnista vain, ja täten (pienten) päätösten tekeminen on yleensä hyvin haastavaa, ellei mahdotonta. Onneksi ne on monesti myös lopulta isossa mittakaavassa merkityksettömiä, joskin tämä piirre on välillä elämää häiritsevä. Pikkuasioista tulee helposti suuria.

3 asiaa, jotka haluaisin osata
Voisin haluta osata laulaa. Laulan paljon, mutta en ole siinä mitenkään erityisen hyvä. Voisi olla hauskaa olla hyvä.
Tietyissä tilanteissa kaipaisin ehkä vähän itsehillintää. En kaikissa, koska voisi jäädä moni kiva asia toteuttamatta, mutta joissain olisi ihan paikallaan.
Saan välillä päähäni kaikenlaista mitä tahtoisin tehdä, ja tuoreimpana taitaa olla hiphop-tanssin opettelu.

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä
Isän kuolemaan liittyviä ei-kiireellisiä asioita on edelleen hoitamatta. Pitäisi käydä myös lääkärillä hoitamassa pari ei-kiireellistä asiaa. Lisäksi aina pitäisi kaiketi siivota, mutta en siivoa aina. Siksi sitä kai aina pitäisikin tehdä, kun sitä tekee niin harvoin. Olen kyllä ylipäätään erittäin lahjakas prokrastinoimaan, joten aina on olemassa liuta asioita, joita pitäisi tehdä.

3 asiaa, joista stressaan
Hyvin harvoin stressaan mistään ja tälläkään hetkellä en keksi tähän mitään. Voin toki toivoa että asiat menisi tietyllä lailla ja voin pelätä että ne meneekin väärällä lailla, mutta stressaanko niistä? En. Niin käy miten käy.

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan
Piirtäminen nollaa aivot. Sen aikana en ajattele mitään. Samoin tekee jotkut aivan tietynlaiset TV-sarjat, jotka eivät muistuta mistään ja joita katsellessa ei pohdi yhtään mitään muuta kuin kyseistä ohjelmaa. Se on lopulta aika harvinaista, ja sama pätee musiikkiin. Äärimmäisen harva musiikki ei muistuta yhtään mistään ja parhaiten rentouttaa ne, jota kuunnellessa ei mieli vie mihinkään muualle kuin siihen musiikkiin, mitä kuuntelee. 
Vielä neljäs. Kävelyt järvenjäällä yksin, keskellä ei mitään.


3 asiaa, joista puhun useasti
Syöminen. Se nyt vaan on aina mielessä.. 
Mielenterveyden asioista koitan pitää aina mahdollisimman paljon meteliä tietoisuuden kasvattamiseksi, ymmärryksen lisäämiseksi ja stigman vähentämiseksi.
Silmäpussit tai turvotus. Mistä ne aina tulee ja etenkin silloin kuin ei pitäisi tulla?

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle
Farkut, t-paita ja bootsit. Saman setin puin mielelläni päälle jo yli kymmenen vuotta sitten ja edelleen se tuntuu kaikista kotoisimmalta. 


3 asiaa, joita en pue päälleni
Turkista missään muodossa. Muita en keksi, en tiedä onko minulla tämän suhteen mitään rajoitteita. Tietysti kaikki täysin läpinäkyvät vaatteet tai vastaavat, mutta taitanevat olla sen verran itsestäänselvyyksiä, että niitä lienee turha edes erikseen listata.

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia
Haluaisin Amazon Alexan. En tiedä mitä sillä tekisin, mutta se kiehtoo. Etenkin, koska joskus se päästää yksikseen kahelin naurun ilmoille.
Haluaisin myös keinonahkaiset bootsit nahkaisten tilalle, joita olen käyttänyt kohta lähemmäs 15 vuotta. Useamman vuoden olen sellaisia etsinyt, mutta en ole löytänyt hyviä/mieluisia. Niiden täytyy olla yhtä hyvät kuin nykyiset, saman malliset ja samanlaisella korolla (eli matalalla).
Ja saako sanoa, että itselleni voisin myös haluta hankkia uudet aivot? 

3 asiaa, joista unelmoin
Siitä, että pääsisin pian kertomaan kaikille, mistä eniten unelmoin. 
Siitä, että viime vuoden vaikeuksien aikana entisestäänkin huomattavasti ohentunut tukkani joskus toipuisi taas.
Ja suklaasta. Aina suklaasta. Oispa suklaata..

3 asiaa, joita pelkään
Sitä, että joutuisin joskus kokemaan samanlaisen vuoden kuin millainen viime vuosi lopulta oli, saati sitäkin huonomman. 
Että joskus jostakusta tulee taas mun lempi-ihminen, ja toisaalta myös sitä, että siltä itseäni suojellessani olen ikuisesti muurit kiinni. 

3 asiaa, joita joskus pelkäsin, mutta en pelkää enää
Lentokoneella lentäminen. En ole vielä lentänyt, mutta tämä ei ajatuksena pelota enää yhtään. Elämässä on huomattavasti pelottavampia asioita kuin lentäminen voi koskaan olla.
Kontrollista irti päästäminen. Tämän onneksi opin jo jokunen vuosi sitten. Mitään pahaa ei tapahtunutkaan kun lakkasi yrittämästä pitää ihan jokaikistä lankaa käsissään.
Ihmisten kohtaaminen. Entä jos en osaakaan sanoa mitään, jos minulle puhutaan? Nämä pelot on jo aikaa sitten poistuneet ja ihmisten kohtaaminen on lähes poikkeuksetta pelkästään hauskaa, mielenkiintoista ja antoisaa.

3 asiaa, jotka toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa
Toivoisin lisää energiaa. On aivan sama nukunko kuusi tai kymmenen tuntia, miten hyvin tahansa, en silti koskaan herää pirteänä. Aivot on myös tämän vuoksi koko ajan puolitoiminnassa, eikä ajatus kunnolla kulje.
Toivoisin myös, että kohta saisin tulevaisuudesta innostua jo konkreettisesti. Tämä ei ole itsestäni kiinni tällä hetkellä ja koska kykyni odottaa ei ole parhaita puoliani, olen hieman kärsimätön.
Ja tietysti toivoisin entistä enemmän hyviä päiviä. Tulkoon siis niitä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti