lauantai 23. elokuuta 2014

Ja se ohjasi kotiin


Olen kertonut tarinan majakka -tatuoinnistani täällä ennenkin, mutta kerron sen vielä, ainakin osittain, uudelleen. Asuttiin silloin Skotlannissa ja siellä olin varannut ajan tatuointipaikkaan, jossa oli tyyli haluamani mukainen. Majakan olin valinnut pääasiassa sen symbolisen merkityksensä vuoksi; se näyttäisi tietä, pitäisi turvassa, ohjaisi kotiin. Tuolloin en vielä tiennyt, missä koti on, sillä tulevaisuuden suhteen emme olleet päättäneet mitään. Mutta niin kovin tahdoin sinne kotiin löytää, että tatuointia ottaessa olin pillahtaa itkuun, kun sen merkitystä ajattelin. Niin tärkeä se oli. Koti. Siellä jossain.

Ja niin siinä kävi, että tatuoinnin ottamisesta meni pari viikkoa kun ilmoille heitettiin ajatus, että jos muuttaisi Suomeen, Pohjois-Savoon. Pidin sitä jonkinlaisena merkkinä, että tuo ajatus heräsi noin pian tatuoinnin ottamisen jälkeen. Kyllä, sinne Suomeen on selvästikin mentävä!

Tatuointini on tekijänsä oma luomus, mutta sen pohjana käytettiin internetistä kaivettua kuvaa, joka miellytti sekä omaa, että tatuoijan silmää. Tuo kuva löytyy tämän linkin takaa. Siitä kuvasta otettiin malli ja loput tatuoija teki itse.

Jälkikäteen mielenkiinnosta googlettelin tuon majakan, että missäköhän se todellisuudessa sijaitsee. Että jos se kertoisi jotain. Kävi ilmi, että se sijaitsee Kanadassa (Wiki). En saanut siitä mitään enteitä tai tarkoituksia irti. Minulle riitti siis tarkoitukseksi, että Suomeen muutto oli tatuoinnin ottamisen jälkeen keksitty. Enkä osannut sen enempää edes odottaa, sillä se oli jo niin valtavasti.Nyt jaan postia erinäisiin firmoihin. Yhtä niistä olin ajatellut googlettaa, jotta tietäisin firmasta enemmän, sillä en ollut täysin varma mitä siellä tehdään. Eilen muistin asian selvittää ja päädyin heidän kotisivuilleen.

Siinä sitten hetken aikaa vain tuijotinkin etusivua, enkä tiennyt mitä tekisin. Katselin vuorotellen käsivarressani olevaa kuvaa ja näytöllä näkyvää kuvaa. Siinä se oli. Firman etusivulla komeili otos samasta majakasta, joka minun käsivarteeni oli tatuoitu. En tiennyt mitä ajatella. Olin häkeltynyt. Minun majakkani! Tuossa!!

Sillä miten voikin olla, että Skotlannissa ottamani tatuointi, kanadalaisesta majakasta, kuvittaa firman nettisivua täällä Pohjois-Savossa, firman, johon jaan postia? Miten voi olla? Eihän se sattumaa voi olla, en millään usko.

Tässä on taustalla jokin tarina, jokin merkitys, jokin suuri. Sellainen, mitä ei ihan voi käsittää. Melkein voi, muttei ihmismieli kuitenkaan siihen kykene. Silti uskon, ihan täysillä, että sellainen siellä taustalla on. Se kumpuaa jostain sellaisesta paikasta, mitä ei todeksi tiedä, mutta mielellään uskoo. Että jokin täällä meitä ohjaa, kun uskaltaa vain antautua sille. Tein itse aikoinani tietoisen päätöksen antautua elämälle, jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen on kaikista unelmista tullut totta. Kaikesta sellaisestakin, mistä ei edes osannut unelmoida. Päätin luottaa siihen, että elämä kantaa, päätin uskoa siihen. Miten voisin olla uskomatta? Kaiken tällaisen jälkeen?

Tuntuu, että ympyrä on sulkeutunut. Uskon, että kun löysin majakkani täältäkin, se kertoo sen, että olen saapunut kotiin. Sinne, minne se minut koko ajan ohjasikin. Uskon, että tämä oli kaikki käsikirjoitettu jo paljon ennen kuin itse siitä mitään tiedettiin.

Ja mikä ihana ajatus; antaudut elämälle ja sinut ohjataan ihan juurikin sinne kuin sinun oli tarkoitettukin päätyä. Elämä kantaa, kunhan annat sen kantaa. Uskalla, heittäydy.

Eikä vähiten; elä.

16 kommenttia:

 1. Oho, aika jännä juttu toi majakan tuleminen nenulin eteen. Varmasti merkityksellistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken aikaa olin kyllä vähän suu auki ja silmät lautasen kokoisina, kun siihen törmäsin. :) Varmasti tarkoittaa vaikka mitä!

   Poista
 2. Ei voi muuta sanoa tähän kuin että wau.. Niin siistiä! Mä kanssa uskon tällaisiin juttuihin ihan täysillä ja olisin sun tilanteessa varmasti ihan liekeissä, aivan mahtavaa!! Jännityksellä odotan jatkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee toinen uskovainen! :DD Eikä kun justiinsa tällaisiin sitä uskoo ihan täysillä. Mun mielestä se on uskomista elämään ja siihen, että kaikki mitä tapahtuu, tapahtuu syystä.
   Voijjee, mitenhän tämä vielä jatkuu?! :)

   Poista
 3. Ajattelin jo, että nyt te olette lähdössä Kanadaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siitäkin on joskus puhuttu. :D Mutta ei sentään olla sinne menossa! :')

   Poista
 4. Onpa mystinen juttu! Tuollaiset jutut on kyllä mielenkiintoisia. Niihin tulee välillä itsekin omassa elämässä kiinnitettyä huomiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä on pakko välillä pysähtyä ihmettelemään, kun niin voimalla yhtäkkiä naaman edessä ovat. Elämän hienoja juttuja!

   Poista
 5. Kääk, törmäsinköhän miekin tuohon samaan majakkaan tuossa töissä ollessani!! :o pelottavaa, oliko kyseessä ttg (lyhenne, ihan ite keksin :D) -niminen firma, kenen sivuilla siihen törmäsit? Jos ei, ni sit niitä on kaks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuuuva! Tää olisi enemmänkin ptt. :D Mutta sitten niitä on tosiaan kaksi! Ja molemmissa tupla-t näissä meidän omissa lyhennyksissä. :')

   Poista
  2. No just googletin, niin näköjään se voisi olla myös ptt! :D usealla paikkakunnalla on kuitenkin toimipisteitä. No mutta joka tapauksessa hassu yhteensattuma ja heti tulit sinä majakasta mieleen :)

   Poista
  3. No nyt mäkin tajusin, sama se on! En kestä! :D Ja tunnenko sut, en kestä sitäkään kun en tiiä! :'D

   Poista
  4. Huiii! Ajattelinkin, ettei samanlaista majakkaa ihan joka firman etusivulla ole. Hassulta tuntui siihen törmätä :) Ja ei me tunneta, pahoittelut kun näin tökerösti anonyymina kommentoin. Pitkään olen lukenut tuota sinun treeniblogia ja satunnaisesti täällä myös käynyt vierailemassa. Olen niitä, jotka eivät ikinä sitten kuitenkaan kommentoi. Paitsi sitten, kun on oikeesti tärkeää asiaa ;)

   -Hannele

   Poista
  5. Ei haittaa vaikka anonyyminä kommentoit, ajattelin, että jos oltaisiin oltu samaan aikaan töissä samassa paikassa ja oisit vaikka hypännyt puikkoihin mun lähdön jälkeen tai jotain! ;) Ja nyt oli tosiaan tärkeää asiaa, silloin pitää laittaa näppäimistö laulamaan! :D

   Poista
 6. Mikä tarina! Kiitos kun jaoit.

  VastaaPoista