keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kotimatka


Tämä muutto on edellisiä maastamuuttoja mukavampi ainakin parista syystä. Meillä odottaa jo koti Suomessa. Aiemmat muutot ovat tapahtuneet väliaikaismajoitusta kohti, ilman tietoa siitä, milloin koti löytyy. Tuon vuoksi auto on ollut pakko pakata pitkälti äärimmilleen, jotta mukana on varmasti kaikkea sellaista, mitä tulee tarvitsemaan seuraavan kuukauden - kolmen aikana. Lisäksi olemme aiemmin muuttaneet loppuvuodesta, joten talvivaatetus ja tulevan asuinmaan keliolosuhteet on pitänyt ottaa huomioon. Ilman, että tietää niitä keliolosuhteita ennalta. Auto on siis todellakin ollut täynnä ja muuttofirman kuljettamat tavarat istuneet heidän varastossa/kontissa, kunnes koti on löytynyt.

Tällä kertaa muuttofirman ei tarvitse tavaroita säilöä, vaan voivat toimittaa ne kotiimme heti kun saapuvat perille. Nyt riittää, kun ottaa tavaroita autoon vain parin viikon edestä. Se ei ole paljoa. Lisäksi muutamme kesää kohti, joten kaikkiin mahdollisiin keleihin ei tarvitse varautua. Ei ainakaan lumisateeseen ja pakkaseen!

Aikataulusta:

Muuttofirma tulee pakkaamaan tavarat 28.4. ja päivän päätteeksi lähtevät niitä kiikuttamaan Suomea kohti. Meillä nukutaan viimeinen yö tyhjässä asunnossa ilmapatjan päällä. Aamulla 29.4. lähdetään ajomatkalle, kohti hotellia Folkestonessa, UK:n kaakkoisrannikolla. Samaa hotellia, jossa yövyttiin myös tänne muuttaessa. Kuvia ja juttua silloisista muuttotarinoista löytyy tämän tekstin lopusta, sekä tämän alusta. Matka UK:n halki tulee taas kestämään useamman tunnin, joten pysähdys hotellissa tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Hotellissa vietetään yksi yö ja matka jatkuu seuraavana päivänä (30.4.) puolenpäivän tienoilla. Tälläkin kertaa otetaan matka meren ali Eurotunnelia käyttäen, jonka jälkeen saavummekin Ranskaan. Ajamme näillä näkymin Belgian ja Hollannin kautta Saksaan, jossa meitä odottaa Travemündesta Suomeen lähtevä laiva. Matka starttaa seuraavan päivän puolella (1.5.) kello kolme yöllä. Ja seuraavat 27 tuntia vietämme Finnlinesin laivalla. Sama firma, mutta eri laiva, jolla saavuttiin Saksaan 2011.

Viimeksi meillä oli halvin mahdollinen lemmikkihytti, joka oli sijaintinsa puolesta kissalle vähän liian stressaava, sillä hytin oven takana oli jatkuvaa liikettä ja meteliä. Kissa vahtasi sitä jatkuvasti, eikä voinut juuri syödä tai rentoutua sen kummemmin koko matkan aikana. Tällä kertaa otettiin nämä asiat huomioon ja siksi meillä onkin varsinainen luksushytti hankittuna! Kulmahytti, jolloin liikennettä ei pitäisi juuri olla oven takana. Lisäksi siellä on tilaa vaikka kuinka, taitaa olla tilaa paljonkin enemmän kuin Folkstonen hotellihuoneessa. Ja se hytin ovihan on kulman takana, joten kissan ei tarvitse sitä vahdata.

Kyllä, otimme luksushytin kissaa varten ja maksoimme itsemme siitä kipeiksi.

Vaikka kivahan se meillekin on, että on kunnon hytti, jossa voi itsekin rentoutua. Esim. jääkaappi on varsin mukava asia.


Helsinkiin saavumme 2.5. aamulla. Sieltä jatkuu matka Pohjois-Savoa kohti. Perillä, kotona, olemme iltapäivällä. Ja siellä nukutaan seuraavat yöt ilmapatjan päällä, pitkälti tyhjässä asunnossa, puolisentoista viikkoa.

Muuttokuorma saapuu 12.5. ja saadaan tälle prosessille päätös. Päästään vihdoin laittamaan kotia kuntoon, enkä kyllä malttaisi enää odottaa.

Toisaalta odotan laivamatkaa tällä kertaa varsin innoissani. Oli ihana yllätys löytää moinen hytti, jotta kissan on hyvä olla ja sitä kautta tietysti meidänkin. Alunperin ajatus laivamatkasta ei ollut mieluinen, koska viimeksi kokemus ei ollut niin hyvä. Nyt odottaa matkaakin innolla, eikä se ole vain se pakollinen reissu, jotta päästään aloittamaan haluamamme uusi elämä.

Puolisentoista kuukautta enää!

9 kommenttia:

 1. Vooi, toivottavasti kissalle tulee hyvä reissu. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sille tulee. :) Autossa tykkää matkustaa, isossa kopassansa, jossa mahtuu röhnöttämään vaikka poikittain. Ja jos menee koppailuun hermot niin hänen täytyy silloin päästä mun harteille matkustamaan. Se alkaa mulla tehdä vähän pahaa muutaman tunnin jälkeen, mutta kun kissa tahtoo niin kissa saa. :')

   Poista
 2. "Ei ainakaan lumisateeseen ja pakkaseen!"

  Optimisti :P (joskushan on juhannuksenakin tullut lunta.. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee. :D Kyllä mä silti näkisin olevani realisti tässäkin asiassa.. :D

   Poista
 3. Hih. Eka kommentti sulle ikinä. Lueskelen lähinnä sitä sun toista blogia, mutta tuntuu että pakko kommentoida nyt kerrankin kun itsellä on niin samantyyppiset jänskit kuviot menossa! Oon asunu nyt muutaman vuoden opiskeljuen vuoksi ulkomailla (Espanja) ja tänä vuonna tässäkin taloudessa häämöttää muutto suomen kamaralle!

  Meidän muuttokuorma lähtee kutakuinkin 15.5 ja itse lennetään perässä 6.6! Meillä oli eka tarkoitus myös ajaa Travemundeen ja sieltä Finnlinesilla Helsinkiin, mutta tää meidän eläintarha on kasvanu tässä vuosien aikana sen verta paljo, niin päädyttiin sitten kuitenkin lentämään :D

  Toivottavasti teidän matka sujuu hyvin!
  PS. Sulla on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiva kun kommentoit nyt! :) Tänne puolelle saa tosiaan anonyyminäkin kommentoida, kun vielä ei oo kukaan alkanut riehua liikaa, niin ei oo tarvinnut laittaa estoa päälle. :D

   Teillä on sitten ihan samat puuhat edessä kun meilläkin! Ihan hirveen jännää! Mua jännittää ainakin kovin. :') Ja samalla oon onnesta soikeena!

   Mähän en oo koskaan lentänyt enkä aio lentääkään, joten meillä mennään kaikki reissut aina autolla tai muilla kulkuvälineillä, mitkä ei nouse maasta tai merestä mihinkään tyhjänpäälle. :D Enkä mä kyllä tuota kissaressuakaan koneeseen ottaisi ikinä. En ihmettelisi vaikka se ei siitä selviäisi, niin kovin pelkää uusia paikkoja, tilanteita ja ihmisiä. Autossa tykkää olla ja siihen on todellakin tottunut. Todennäköisesti tietää heti kun tavarat lähtee muuttomiesten matkaan, että kohta lähdetään ja alkaa siitä eteenpäin huutaa pihalle, että mennään jo! :)

   Poista
  2. Niin ja mukavaa muuttomatkaa teillekin eläintarhanne kanssa! :D
   Ja kiitos! :')

   Poista
 4. Hei,
  olen seurannut sitä toista blogiasi ja oikeastaan löysin hetki sitten vasta tämän blogisi. Oli ihana lukea elämääsi sielä Skotlannissa. Oma tyttäreni lähtee tulevana sunnuntaina Glaskowiin työharjoitteluun 6 viikoksi.
  Voin hyvillä mielllä päästää tyttäreni kun tuli sellainen tunne blogisi välityksellä että ihmiset sielä ovat todella auttavaisia ja rentoja :)
  Hyvää paluumuutoa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei!
   Aivan ihanaa, että olen saanut välitettyä skotlantilaisista oikeanlaisen kuvan! Juuri tuollaisia ovat, auttavat kaikessa ja saavat ihan varmasti tyttärellesi kotoisan olon. Ovat lämpöisiä ja ihania ihmisiä. :)
   Kiitos! :)

   Poista