keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tanssii hämisten kanssa


Koska mulla on jo kaksi samaan asiaan liittyvää tarinaa, joissa on useampi yhdistävä tekijä, aiheesta voi ihan selkeästi tehdä postauksen. Kuvaton, koska ei kukaan tahdo katsoa hämähäkkien kuvia. Saati sitten, että kyseisissä karmaisevissa hätätilanteissa kaivaisin kuvausvälineistöä esille. Tarinoiden yhdistävänä tekijänä on hämähäkin lisäksi suihku ja itsensä kuivaaminen. Vain Skotlannissa?

Tapaus 1

Sitä oli suihkutellut ja siinä itseään pyyhkeellä kuivasi. Päästä varpaisiin, oikein hinkutti kuivaksi. Ja justiinsa kun oli valmis, ne varpaatkin kuivat, jostain pyyhkeen seasta tipahti lattialle kohtalaisen jalkavaivaisesti kävelevä, ei mikään maailman pienin, hämähäkki. Se hetki, kun tajuat jynssänneesi itseäsi hämähäkillä. YYYIIIII. Päästin hämähäkin pian jalkatuskistaan ja nakkasin sen elottoman ruhon pyttyyn. Traumatisoiduin iäksi ja opin höpsyttämään pyyhkeen aina ennen kuivaamista.

Tapaus 2

Sattui tänään. Jälleen suihkuttelut hoidettu ja itsensä kuivaaminen menossa, tällä kertaa alkutekijöissä. Sitten katse osuu johonkin liikkuvaan. Sieltä se tunki seinän ja lattian välisestä raosta esille. Ei mikään pieni tälläkään kertaa. Katson, miten se kipittää kahdeksalla koivellaan lattian poikki. Kiitän mielessäni, että ovi on sentään kiinni, niin ei pääse muuhun asuntoon. OHO. Ilmeisen messevä rako se sielläkin oven alla oli. Nyt se on vapaalla kahdeksalla jalalla jossain asunnossa. Pakko kuivata itsensä loppuun asti, enkä voi nakuna mennä muutenkaan hämähäkkijahtiin. Ei hämähäkkejä vaan voi jahdata ilman vaatteita. Vai voiko? Päädyin kietaisemaan pyyhkeen ympärille kun olin kuiva. Aseeksi otin vessapaperia. Kyllä. Tein siitä mytyn, millä vihollisen voi liiskata. Varovasti ovi auki ja pälyillen hipsin varovasti eteenpäin vessapaperituppo kädessä. Nostin esineitä, kissan raapimistelinettä, pahvitaloa, maljakkoa, rahia.. Ei mitään. Hirvitti mennä siellä paljain jaloin. Odotin elukkaa hyökkääväksi nilkkaan kiinni. Mutta ei jälkeäkään. Inhoten palasin takaisin suihkuhuoneeseen vaatettamaan ja dödöttämään ja kosteusvoiteilemaan. Mietin mielessäni, etten voi ikinä enää kävellä täällä asunnossa. En ikinä. Saati sitten, että nukkuisin ensi yönä! Siinä vaiheessa kun olin valmis astumaan huoneesta muualle asuntoon, kahdeksan jalkaa kipitti pylly lievästi pystyssä eteisessä kohti makuuhuonetta. Vessapaperituppo käteen ja pelottomasti (niin varmaan) yhdellä kuolettavalla iskulla homma oli hoidettu. Ruho pyttyyn taas, kylmänväreet pitkin omaa kroppaa ja sitten helpotuksen huokaus. Turvassa taas!

Eikä ajatella sitä, että niitä on todennäköisesti seinien sisässä vaikka kuinka ja ehkä tälläkin hetkellä yksi kipittää lattialla selkäni takana. Katsoin, en nähnyt. Nostin jalkani kuitenkin ylös.

Ja kun en edes pelkää hämähäkkejä. Ei ne ole sen iljettävämpiä kuin satunnaiset muutkaan ötökät. (Ampiaisista ei puhuta, todennäköisesti päästäisin itseni tuskistani ennemmin kuin lähestyisin semmoista millään tavalla. Ampiaiset on itse paholaisen luomia.)

Mutta niin, en silti tahtoisi elellä hämähäkkien kanssa saman katon alla. Ei ne nyt suorastaan söpöjä ja sympaattisiakaan ole. Jos ei muuta niin ne on kyllä iso uhka mielenterveydelleni.

8 kommenttia:

 1. Ihana juttu! Minäkin INHOAN hämähäkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit, vaikka hämähäkkejä inhoatkin! :) Mää en inhoa, mutta en mä silti tahdo niitä kotiini. :/

   Poista
 2. Heippa, löysin sun blogin vahingossa ku etsiskelin Skotlanti-aiheisia juttuja :) Tää on huippu! Luin tän Skotlanti-blogin alusta asti melkein yhdeltä istumalta teemuki kädessä kateudesta vihreänä :P Vähän ehdin selailee Saksa-blogiakin, oon ite lukenu koulussa melkein 13v saksaa ja tuntuu etten osaa vieläkään mitään, että joo...:D Huvitti ne jotkut jutut ja se sarjakuva oli hauska.

  Tunnistin itessäni paljon samoja piirteitä mitä täällä tullut esiin :) Itelläkin kissakarvakorva ja avopuoliso. Käytiin viime syksynä lomailemassa se kuuluisa viikko Edinburghissa ja puolet sydämestähän sinne jäi nummille. Mulla alkaa olla opinnot päätöksessä tääl Suomessa ja nyt on hiipinyt ajatus että mitä jos sitä lähtis kattelee elämää vähä jostai toisesta maailman kolkasta. Skotlanti nyt tällä hetkellä ensimmäisenä mielessä vaikka ei olla paljon muualla maailmassa vielä ehdittykään käydä. Viikko riitti sydämen vallotukseen :) Siks on ollut niin kiva lukea sun elämästä siellä, odotan innolla lisää :) Toisaalta en tiedä olisinko sitten kuitenkaan valmis jättämään kaikkea Suomessa, perheen ja ystävät, mutta kokeilun halu on suuri. Yksi levoton sielu täälläkin, katotaa kuin tytön käy :) En oo koskaan asunut ulkomailla, siks se kaikki maasta toiseen siirtyminen jännittäis mutta on siitä näyttänyt monet muutkin selviivän hengissä :)

  Mukavaa loppukesää sinne ja söpölle Natuselle rapsutuksia :) Tuuhan päivittelemään blogia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Elina!

   Kiva kun löysit tänne ja jätit kommentin. :) Saksa-blogista löytyykin nämä kaikki koti-ikävän tunteet ja rehelliset pelot, mitä tällaiseen kokemukseen voi vaan liittyä. Itselle iski aika kovin. Mutta se piti vaan käydä läpi, enkä ole kyllä kertaakaan katunut sen jälkeen. Saksaan jäi mun sydän ja mä uskon, että se on siellä aina. Että jos mun mielipidettä kysyy, että kannattaako, niin VOI KYLLÄ!! :D Ja kun oot tehnyt sen kerran, se on muuten ihan hirveän helppo tehdä toisenkin kerran. :') Ei se tunnu enää sen ihmeellisemmälle, kuin muuttaminen Suomen sisällä.

   Itselle on muodostunut sellainen tunne ja ajatus, että maailma on ikäänkuin rajaton. Ei ole maita, on vain kaupunkeja. Ja niistä kaupungeista voi vain valita jonkun, mikä sattuu olemaan sellainen, mikä vastaa sen hetken tarpeita. Se voi olla yhtä hyvin Suomessa kuin vaikka toisella puolella maapalloa. Joskus vain pitää lähteä kauemmas, jotta saa omat tarpeet täytetyiksi. Loppujen lopuksi mun mielestä tässä tilanteessa ei ole enää mitään niin ihmeellistä. Ei mulla ole enää olo, että vau, asun Skotlannissa. :D Mulla on vain olo, että asun tässä kyseisessä kaupungissa ja se nyt sattuu olemaan aika kaukana perheestä ja läheisistä. Mutta ihan samalla lailla näkisin, että voisin asua Suomessa. Luulenkin, että Saksa oli se suuri ensirakkaus tässä asiassa ja mikään ei ikinä voi olla sen vertainen. Sinne kaipaan aina takaisin, se oli se paikka, mihin olin aina tahtonut muuttaa, pienestä pitäen. Siellä se tunne oli koko ajan, että vau, asun Saksassa. :) Mutta sitten tästä maasta toiseen muuttamisesta tuli arkea! :D Valittiin uusi maa, että mikä ois kiva ja missä puhuttaisi samaa kieltä, ja Skotlanti nousi siinä porukassa ykköseksi. :)

   Mitähän tuollakin mahdoin koittaa sanoa. No sanoinpahan kuitenkin. :D Suosittelen tosiaan ehdottomasti, jos elämässä on sellainen hetki, että siihen se sopii. Ei voi tietää, tuleeko koskaan toiste vastaavaa hetkeä kohdalle. Joskus pitää vain uskaltaa ja vain lähteä. Vaikka särkeä sydän. Joskus niin pitää tehdä, että voi sen rakentaa entistä kokonaisemmaksi. Ei se helppoa ole, mutta ihan varmasti sen arvoista. Tuskin koskaan kadut, että lähdit. Todennäköisimmin katuisit, jos jättäisit tilaisuuden käyttämättä. Ja takaisin Suomeen pääsee aina. :) Niin ja mähän en ollut koskaan matkustanut missään, eli Saksaan muutto oli ensimmäinen ulkomaanmatkani. :') On huikeaa ajatella, millaiseksi ihmiseksi kasvoin sen Saksa -vuoden aikana ja millaiseksi hiirulaiseksi, vässykäksi oisin jäänyt, jos en olisi koskaan lähtenyt. En ole ikinä kasvanut niin paljoa, kuin sen yhden vuoden aikana!

   Tänne tulee postausta ainakin terveydenhoitojutuista, kunhan tästä tervehdyn.. :D Ja muusta tietty sitä mukaan kun jotain tapahtuu. Natunen sai äsken kiinni ison kärpäsen ja huusi typeränä saalis suussaan. :'D Rapsutukset meni perille ja parhaudellista loppukesää sinnekin! Mielelläni myös vastailen, jos sulle tulee kysymyksiä tästä koko muuttotouhusta mieleen. :)

   Poista
  2. Vau, kiitos pitkästä vastauksesta :) Olen sanaton. Se mitä tosta muuttojutusta jäin miettimään ni se kaikki paperisota. Tai ylipäätänsä mistä sitä pitäis alottaa. Jos mä alotankaa mun kysymyslistaani ni sä varmaa annat mulle porttikiellon sun blogiin :D Paljon pystyy varmasti selvittää itsekin internetin ihmeellisestä maailmasta mut oisko sulla vinkkejä mistä kannattais esim. etsiä töitä? Avopuolisolla on tosin vielä opinnot jonkun verran kesken eli en usko että oltais ihan ens vuonnakaan vielä muuttamassa ellei nyt jotain mullistavaa tapahdu :/ Mä vaan tarvin aina paljon aikaa kaiken järjestelyyn ja siihen, että onhan nyt kaikki ja onko kaikki oikein ja mitä jos jne. :D Toisaalta pitäs ehkä joskus opetella tarttumaan siihen hetkeen ja vaan ottaa ja lähteä sen suurempia miettimättä.

   Ulkomailla asumisessa mietityttää kans just noi terveydenhoitojutut, jään mielenkiinnolla odottamaan sitä postausta :) Samoin eläinlääkärit ja kisun terveys, toivottavasti ette ole joutunu Natusen kanssa käymään, mut tiedätkö miten toimii, onko kallista, onko jotain päivystystä tms? Onks teillä pitkä matka lähimpään eläinlääkäriin?

   Mä varmaan tässä matkan varrella vielä kyselen kaikkea tyhmää ja jatkan haaveilua :D T: kesälomaan vielä 2 viikkoa

   Poista
  3. Eipä kestä, mua jäi itseäni oikein naurattamaan tuo vastauksen mitta, sehän oli jo kunnon postauksen edestä tekstiä siinä. :'D Äläkä huoli, täällä ei porttikieltoja jaella.. :D Suomen päässä oli mun mielestä hyvin vähän paperisotaa, kun ei EU:n sisällä muuttaminen ole niin kummoista. Mutta Kelasta on kyllä paras aloittaa. :) Meillähän oli hurjat kuusi viikkoa aikaa laittaa koko elämä Suomessa pakettiin (ja mennä naimisiinkin siinä ajassa :DD) ja hyvin tuo onnistui! :'D Kirjoitin kaiken ylös sitä mukaan, kun tuli mieleen että pitää tehdä tai selvittää. Kissalle tietysti siru, passi ja tarvittavat rokotukset, tarvittavan ajoissa. Me ei olla kertaakaan Suomesta lähdön jälkeen jouduttu vielä käymään eläinlääkärillä, onneksi. Seuraava pakollinen rokotuskin on vasta vuoden päästä. Mutta eläinlääkäri on selvitetty tietysti, niitä on muutamakin lähellä, ja päivystyskin löytyy. :) Hinnoista ynnä muista en osaa sanoa. :/ Uskoisin, että toimii kyllä samalla tavalla kuin Suomessakin. Terveydenhoitokaan ei ole mitenkään suuresti eronnut Suomen mallista. :)

   Töitä tykkään itte tiirailla mm. osoitteesta www.Gumtree.com, minne voi myös itse laittaa ilmoituksia. Se on muutenkin aivan loistosivusto, sitä kautta on myyty kaikki ylimääräiset huonekalutkin, ne suorastaan revitään käsistä. :D On täällä tietty työkkäreitä myös.

   Saa nakella kysymyksiä kun mieleen tulee, mä koitan muistaa vastaillakin niihin. :D Mukavaa kesäloman odotusta! ;)

   Poista
  4. Hei vau, mä oon nyt niin haltioissani kaikesta :D Mul on nyt vähä samanlainen olo ku Natusella siinä yhessä kuvassa missä se istu oven edessä :D jokomennään jokomennään... Tää on niin siistiä kun on joku jolta kysellä, tuut niin katumaan että lupauduit vastailee :DD ei vaa...I owe you.

   Toi sivusto on loisto, kiitos ihan miljoonasti :) Tän hetken Suomen työtarjontaan verrattuna tuol on ihan törkeen paljon työpaikkailmotuksia O.o Tässä meneekin sitten taas loppupäivä lepposasti :) Ei ehkä pitäis vielä katella koska sillon juuri sieltä löytyy jotain...

   Poista
  5. Hoooiii mä muistin yhtäkkiä vastata taas! :DD Mua niin nauratti, että sun olo on kun Natusella siinä kuvassa.. :'D Awww. Mä niin ymmärrän tunteen kyllä! :) Ja antaa tulla vaan lisäkysymyksiä, mä joskus jopa ehkä olen terveempi enkä näin hajamielinen ja vastailen hieman nopeammalla tahdilla!

   Toi sivusto on ihan tosi hyvä ja siellä ilmoitellaan paljon sellaisia, mitä ei mistään muualta edes löydy. Ja kun voi itsekin laittaa ilmoituksen ja jäädä odottelemaan yhteydenottoja. Niitä muuten tulee! Mutta kannattanee ehkä vielä hillitä, kun ette vissiin ihan heti oo tulossa. :D

   Poista