perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kevät on peruttu


Järjetön puhuri, taivaalta sataa lunta ja rakeita ja kaikkea niiden väliltä ja vähän vierestäkin. Tällaista se on nyt ollut melkein viimeiset kolme viikkoa. Sääennustetta voi ihmetellä eteenpäin vaikka kymmenen päivää, eikä se siitä näytä juuri muuttuvan. Okei, tämä on Skotlanti ja Skotlannin sää on arvelluttava, mutta edes sillä mittapuulla tämä ei kuulemma ole normaalia.


Lähde.

Ja kun meillä oli jo kevät! Oli lämpöä ja aurinkoa. Kiurut sirkutti peltojen yllä ja peipposet lauleskeli. Mitenköhän niillä nyt menee? Vielä jokin aika sitten piti kääriä oikein hihojakin ylös, kun niin kuuma ulkona oli. Alla olevien kuvien välillä on alle kolme viikkoa, paikka on sama. Ensimmäinen eiliseltä ja toinen on tämän kuun alusta.
Sitä on huomannut tässä viime päivät ihan monttu auki katselleensa sääennustetta aamulla telkkarista. Kun toisaalta tulee kylmää rintamaa ja toisaalta puskee matalapainetta ja sieltä toisaalta tulee lunta ja toisaalta vettä ja eikö ne sitten sekoitu keskenään juuri tässä Britannian päällä. On taas tulvia ja maanvyörymääkin ja kaatuilevia puita ja suljettuja ydinvoimaloita, ihmisiä patistetaan töistä kotiin jos ei ole niin tärkeässä asemassa ja kouluja on tuhansia kiinni ja sähköt on pois ties kuinka monelta ja ja ja ja..

Ja itse kävelin eilen 16 kilometrin lenkin. Kuuden kilometrin jälkeen iski melkein tyhjästä raekuuro vaakatasossa suoraan edestäpäin naamalle ja sitä jatkui ainakin kilometrin verran. Siinä mietin, että kyllä nyt karaistun kunnolla. Ja vähän mietin, että viime vuonna tähän aikaan olin jo ensimmäisen rusketukseni saanut omalla kotiparvekkeella, heti maaliskuun ensimmäisellä viikolla.


Siinä sitten karaisee. Kipeästi kyllä karaisikin.

2 kommenttia:

  1. Ei kyllä rusketu täälläkään tällä hetkellä! Tänään paistaa varmaan ensimmäistä kertaa viikkoon. Ja jos yrittää joskus välillä paistaakin, niin kyllä niitä pilviä taas jostain siunaantuu. Ja plus kuus! Että taitaa olla globaali ilmiö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä ehkä vähän olen tavallaan iloinen, ettei se olisi hirveesti kummosempaa, vaikka oisi Saksassa justiinsa nyt. :) Tosin teillä on siellä edes toivoa! Täällä ei ole sitäkään näkyvissä. Yhyy! No joskus sitten. :)

      Poista