torstai 21. helmikuuta 2013

Riks Räks Poks


Mikä seuraavaksi menee rikki? Osallistu kilpailuun. Palkintona vahingoniloa ainakin! Alle kaksi kuukautta täällä asuttu, ja toistaiseksi kosahtelusaldo on (mielestäni) ollut aika korkea.

Silloin kun tänne muutettiin, tiedettiin jo, että pyykinpesukoneessa on jotain vikaa kuivuripuolella. Korjaaja-aika oli jo varattu. Korjaaja tuli, korjasi kuivurin ja löysi suuremman vian, minkä vuoksi konetta ei saanut käyttää. Odotettiin lisää, parisen viikkoako siihen meni, että tulivat laittamaan koneen kuntoon.

Sitten kenkkuili astianpesukone. Valot paloivat ja kaikkea, mutta ei vain startannut. Google kertoi avuksi koneen kallistamisen. Sitä sitten kallisteltiin joka kerta tai joka toinen kerta, kun ei muuten startannut. Yhtenä aamuna se ei startannut vaikka puoli tuntia kallisteltiin. Illalla lähti toimimaan. Toistaiseksi ei ole sen jälkeen tarvinnut enää kallistella. Peukut pystyssä.

Toisen vessan pytty on myös kenkkuillut. Jää toisinaan keräämään sitä vettä säiliöön ja samalla valuttaa sitä pois koko ajan. Sitten pitää vekslata ja kiskoa, että paineeton pytyn huuhtelunappula haukkaa taas painetta. Viime viikolla vekslasin ja kiskoin niin, että osat jäi käteen. Virittelin kengännauhasta väliaikaisen huipputeknologisen systeemin, jotta se lakkaisi valuttamasta vettä. Vessa oli poissa käytöstä hetken aikaa.. Onneksi on kaksi moista.

Tänään aamulla keittiössä sitten odotti tällainen näky:
Se on boileri. Etupaneelin avaaminen osoitti, että siellä sisässä on varmaankin parin sentin kerros tällaista ruskeaa vettä ja tiputtaa koko ajan lisää. Vedenpainemittari boilerissa kertoo lukemaa nolla. Aavistelen jostain syystä, että sen pitäisi olla enemmän.

Ootan tässä korjaajia soittavaksi, että tulevatko tänään vai joku toinen päivä.

Kuka lähtee arvuuttelemaan mikä hajoaa seuraavaksi? Vaihtoehdot taitaa olla jääkaappi/pakastin, suihku, uuni, liesi. Liesituuletin ei ime laisinkaan, joten sitä on turha ottaa leikkiin mukaan. Lämpöpatterit voisi kaiketi myös hajota. Itse veikkaan jääkaappia. Se on niin tärkeä, että varmasti kosahtaa.

Ei muuten saatu koti-irtaimistovakuutusta (ainakaan paikasta, josta muut vakuutukset otettiin). Liikaa riskejä vissiin.

6 kommenttia:

 1. Meillä on talon myynti menossa ja kuntokartoitus. Pikkunen ylläri tuli sieltä, ei muuta kuin noin 50m2 lattiata pitäs ottaa ylös ja rakentaa kokonaan uusiksi. Kuulemma 85 vuotta on liikaa lattian iäksi. Mie pistän veikkaukseni uuniin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla aika todennäköinen, kun kaksiosaisesta uunista toimii muutenkin vain toinen osa.. :D Ja nää ei oo mitään vanhoja koneita! Grr!

   Ufff. Tsemppiä pikkuyllärin hoitoon. :/

   Poista
 2. Englannin puolella on saanut taistella mm. tukkeutuvan viemärin, sortuneen sisäkaton(!), jumittuneen lukon ja hajonneen wc:n hanan kanssa.. En toivo niitä kenellekään :)

  Housewife

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa juu, meidän ulko-oven lukko reistailee myös.. :D Jos siinä on sisäpuolella avain lukossa, ei pääse välttämättä ulkopuolelta enää toisella avaimella sisälle. Hmph. :D Sortunut sisäkatto kuulostaa.. no, sellaiselta, että sanon vaan, että HUI. :O Että tsemppiä meille! :D

   Poista