sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Viimeisiä viedään


Viimeinen sunnuntai täällä. Sitä seuraa luonnollisesti viimeinen maanantai, tiistai, keskiviikko.. Torstaina lähtee tavarat, perjantaina lähdemme me. On ollut hassua viime aikoina käydä siellä täällä, missä normaalisti käy kerran viikkoon, miettien, että se oli viimeinen kerta ikinä siellä kyseisessä paikassa.

On tehty vähän lisää listoja. Että mitä pakata matkalaukkuun, jotta kaiken tarpeellisen saa helposti puolen välin yöpymispaikkaan, hotellihuoneeseen. Ettei tarvitse autossa alkaa kaivaa vaatteita yhdestä säkistä, kissalle ruokaa toisesta, hygieniatarvikkeita kolmannesta. Puntteja ei sentään onneksi hotellissa tarvitse. Mietintää aiheutti mahdollinen ajanviete, mutta todettiin, että eiköhän siinä olla jo yhden päivän ajamisen jäljiltä niin poikki, ettei tule tarvetta 'koittaa saada aikaa kulumaan'. Nukkumiseksi se varmaan menee.

Listalta on saanut vetää myös paljon kohtia jo ylikin. Tärkeimmät on irtisanottu. Internet oli kahden vuoden sopimuksella, mutta selvisimme ilman sopimussakkoa, vaikka poikkaisimme sen nyt jo. Toiveita on myös, että vaikka asunnossa on kolmen kuukauden irtisanomisaika, uudet asukkaat on mahdollisesti löytyneet, eikä meidän ehkä tarvitsisi maksaa ajalta, kun emme enää edes ole täällä. Yksi mahtavista mahtavin juttu on myös se, että loppusiivousta ei tarvinne tehdä vaan sen suorittaa vuokraisäntäperheen emäntä. Meillähän on ollut ongelmana se, että kaikki siivoustarvikkeet lähtevät jo päivää ennen täältä muuttokuormassa. Milläs sitten imuroit, peset ja kuuraat. Emme suinkaan kuitenkaan tätä vaihtoehtoa pyytänyt, se todettiin tyyliin, että 'älkää siitä huoliko, me hoidamme'. Torstaina päivän päätteeksi on myös luvassa asunnon katselmus. Onko naarmuja, kolhuja, tuhoja tehty. Vain vähän, älkää suuttuko. Tuon jälkeen selviää takuuvuokran takaisinmaksu. Toivottavasti sellaista on tulossa.

Auton pakkaaminen helpottui hieman. Päämärän holiday cottagen pitäjät ystävällisesti ilmoittivat, että tottakai saa lähettää tavaraa sinne etukäteen. No mehän lähetimme, kaksi suuren suurta laatikollista vaatetta, kenkiä, jokunen keittiötarvike ja suurin osa kissan lelukokoelmasta. Alle viikossa meni perille. Varoitimme etukäteen, että jos laatikko vinkuu, ei huolta. Se on vain leluhiiri. Vielä ei ollut laatikko ryhtynyt vinkumaan, kerrottiin sähköpostissa.

Jossain kohtaa tajusi, että kahvinkeitinkin lähtee torstaina. Milläs sitä juo perjantaina aamulla kahvia? Paniikki, hysteria! Onneksi selvisi, että kylän leipomo aukeaa kuudelta aamulla. Kahvia saa sittenkin. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti