perjantai 9. marraskuuta 2012

Kolmen viikon aikamerkki


Viikko ja päivä siitä kun mies oli haastattelussa Skotlannissa ja sai hyvän työtarjouksen. Tasan viikko tuon tarjouksen hyväksymisestä. Nyt on kaikki tärkeimmät jo järjestetty. Muuttofirma palkattu ja päivämäärä sovittu. Meidän lähtöpäivä päätetty. Ajoreitti suunniteltu, tarvittavat matkaliput hankittu, puolivälin yöpymispaikka hotellissa varattu. Ja se suloinen maalaishenkinen lomamökki ensimmäiseksi kuukaudeksi odottaa meitä perillä Skotlannissa. Kaikki alkaa olla siellä suunnassa kunnossa.

Täällä Saksassa jatkuu asioiden järjestely. Irtisanomiset ja erinäisten asioiden saattaminen loppuun on vielä kesken. Asiaa ei auta se, että osa irtisanomisista tulee tehdä joko kirjeellä tai faxilla, tai vaativat jonkin todistuksen jostain toisaalta. Puutteellinen kielitaito aiheuttaa myös omat haasteensa. Asunnossakin on kolmen kuukauden irtisanomisaika, jota emme voi jäädä odottelemaan. Internet oli sovittu kahdeksi vuodeksi. Ehdimme käyttää vuoden. Lupasimme myös asua täällä useamman vuoden. Emme toki voineet tietää, että työpaikka lähtee alta. Hankkivat meille tänne keittiönkin. Ihan vain meitä varten. Ymmärtävät toki, että pitää mennä. Onneksi.

Kolme viikkoa lähtöön. Paljon on vielä listassa kirjoitusta yliviivaamatta, mutta ei niitä suurimpia. Lisäksi täytyy suunnitella tarkkaan se tavara, mitä ottaa mukaan autoon. Sinne kun ei paljoa mahdu. Kuukausi pitäisi kuitenkin kyetä elämään niin, että suurin osa tavaroista makaa varastossa konteissa. Tällä hetkellä tuntuu, että autoon mahtuu ehkä kahdeksi päiväksi tavaraa. Onneksi täältä ei tarvitse viedä mukanaan lavoittain Nallen pikapuuroa, niin kuin Suomesta raahattiin Saksaan noin vuosi sitten. Kyllä tämä tästä. Pääasia, että kissa mahtuu, tavaroineen ja koppineen.

Ja käsipainot.

Ja evästä.

Ja vaatteita.

Ja hygieniatarvikkeita.

Ja..

Apua.

11 kommenttia:

 1. Täytyypä tulla seurailemaan teidän uusia käännöksiä ;) Ja muista: ihmiset matkustaa viikkotolkulla pelkän matkalaukullisen voimin. Teillä on sentään autollinen! Ja toinen juttu: teillä voisi olla vielä keittiö riesananne. Kun me tästä lähdemme, niin lähdemme keittiön ja vaatekomeroiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meidän autollinen on tosiaan se matkalaukullinen. :D Takapenkin valtaa kissa iiiisolla kopalla ja vessalla, takaluukku onkin hyvin pitkälti sitä matkalaukkuosastoa. Sellainen kiva kyllä järjestyi, että holiday cottagen pyörittäjät lupasivat ottaa vastaan paketteja, jos laitetaan etukäteen tulemaan! Todella lämminhenkisen oloinen paikka. <3

   Onneksi keittiö ei ollut tosiaan meidän hankkima, päätettiin jo silloin ettei osteta itse. He siis ostivat ja laittoivat. Vuokrassa sitten hieman korottivat. Mutta voi tätä huonekalumäärää.. :O

   Poista
 2. PS: Siirrän tämän tänne. Ei tämä kuulu tuonne sinun reeni osioon vaan tänne.

  Olemme tosi onnellisia teidän uusista suunitelmista. :) Hienoa! Paljon Onnea! Toivon että Skotlanti on sinulle ja teille, parempi paikka elää kuin Saksa. Kuinka raskitkaan jättää Alpit? Minua on aivan surettanut kun olen lukenut noita sinun kirjoituksia kuinka koit alkutaipaleen täällä. Olisin halunnut auttaa. Tarjosin sinulle apua ja seuraa mutta,..lämpimin ajatuksin. Me ihmiset olemme sitten niin erinlaisia. No,se on rikkauttakin.

  Meillä tulee kohta kaksi vuotta täyteen tätä rikasta elämää. Mieheni on aloittanut uudet työt saksalaisessa firmassa ja olemme oikein tyytyväisiä asiasta. Hän on super-mies, saksankielikin menee aina vain paremmin. :)

  Vieläkin usein ihmettelen tätä suurta unelmien täyttymystä että pitkäaikainen unelma täyttyi. Mehän on alusta asti oltu hirveän uteliaita kaikesta, kaupungeista, kylistä, nähtävyyksistä, ruvasta,,. Varmasti ensimäisen kolmen kuukauden aikana kiertelimme lähikin seutuja enempi kuin monet suomaliset kymmenessä vuodessa täällä. :) Kun asuntoauto hankittiin sittenpä on joka toinen viikonloppu oltu reissussa. Ihan vaikka 100km päässä. Nyt meni kesä että oltiin melkein kokoajan reissussa ja siihen vielä näyttelyitä.:) Italiaankin on tehty tälle vuodelle neljä reissua ja viimeisin yli kolmen viikon reissu. Reilu kaksi viikkoa sitten tultiin sieltä helteestä. Kissatkin nautti kovasti reissussa ja heillä oli paljon mielenkiintoista seurattavaa, toisia kissoja, oravia, sorsia ja muita lintuja sekä upeita maisemia Välimerta myöten. Paljon on koettu ja nähty mutta paljon on vielä kokematta ja näkemättä. Eikä ole vielä tarpeeksi reissattu. :)

  Tuota sinun kokemaa kieli asiaa olen paljon miettinyt. Itsehän en osaa englantia kuin sanoja ja saksaa vielä vähempi. Ja kun on lukihäiriö, kielten oppiminen on vaikeaa. Ajattelen että pikkuhiljaa opin, edes sanoja. Alusta asti olen kulkenut yksinkin rohkeasti kaupassa, eikä ole mitään ongelmaa. Opettelin tervehtimään ja englanniksi sanomaan että en osaa puhua saksaa enkä englantia kun tulen Suomesta. Ja sitten puhun ystävällisesti Suomea ja muutama sana saksaa ja englantia väliin. :) Hyvin usein käy noin enkä ole kokenut sitä ongelmana. Aina saan ystävällisen kohtelun ja hymyilyä, kun kuullaan että tulen Suomesta. Puhutaan välillä eri kieliä mutta silti ymmäretään toisiamme. Tietysti vähän kärsin tuosta kun kovana jutteliana olisi niin mukava enempikin jutella. Saisin vielä enempi irti tästä rikkaasta elämän vaiheesta mutta pikku hiljaa enempi. Nautin siitäkin kun istahdan johonkin kaupungilla ja katselen ja kuuntelen ympärilläni olevia ilosia ihmisiä, se on aivan tarttuvaa.

  Ymmärrän kyllä sinun kieli asian jos haluaa työelämään. Minä nautin tästä kotirouvana olosta suunattomasti. Jos meillä ei olisi karavaanari- ja näyttely harrastusta niin silloin voisivat päivät käydä välillä tylsiksi mutta kun on koti ja kulkupeli joita siivoaa ja laittaa, tekemistä riittää ja illalla voi miehen kanssa sitten viettää laatuaikaa. Kevällä Suomessa käydessä vain vahvistu se ettei sinne takaisin halua ja sieltä ainoastaan kaipaa aikuisia Lapsia.

  Hyvää matkaa ja onnea paljon uuteen elämän vaiheeseen!! :)
  Toivottavat
  Karavaanarit toiseltapuolen kaupunkia
  ps. oho, tulipa tästä pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Solei!! :) Olikohan lauantaina kun miehelle mietin, että mitähän teille kuuluu :D Sattuipas sopivasti, ja sinä ehdit aina ensimmäisenä kirjoittaa kuulumiset! ;)

   Kyllä Alppeja ikävä tulee, varmasti ikuisesti. Onneksi takaisin voi aina joskus tulla, ei näitä ovia tosiaan kokonaan kiinni laiteta. Olisiko se sitten ehkä jokin loma-asunto Alppien rinteiltä tai vastaavaa, jossa voisi kesät viettää.. Oih! <3 :') Ehkä joskus.. Äläkä turhaan huoli tuosta alkutaipaleesta. Olen iloinen siitä että se oli sellainen kuin oli, se kasvatti minut tällaiseksi kuin olen nyt. En olisi puoliksikaan näin vahva ilman sitä.

   Kiva kuulla, että teillä niitä töitä löytyi muualta sen jälkeen, kun kävi niin kuin kävi.. :) Me katseltiin ensin täältä, kunnes kävi selväksi, että katseet suunnataan muualle. Ja tämä vuosi täällä on tosiaan ollut huikea! Niin paljon on vuoteen mahtunut kokemista ja näkemistä, ettei koskaan ennen. Tuli nähtyä mäkihyppykisat, formulakisat, kunnon jalkapalloa. On kierrelty Brucen perässä ympäri Saksaa ja vielä Sveitsissäkin. ;) Ja muutenkin on tullut piipahdettua noissa toisissa maissa oikein useaan otteeseen. On ollut mahtavaa, kun on voinut vain todeta, että jos sitä menisi juomaan iltapäiväkahvit vaikka Zürichiin. :D On vaelleltu Itävallassa ja nähty Prinsessalinna, shoppailtu Metzgenissä ja opittu yhtä sun toista!

   Pian on kokemukset taas uudenlaiset, luonto on Skotlannissakin kaunis ja jälleen kaikenlaista huikeaa koettavaa. Odotan innolla, että pääsee elokuviin käymään, ehkä jopa oopperaan (!!), erilaisiin näytöksiin ja muihin, kiertelemään kaupungille ja tutkimaan mitä kaikkea löytyy! Haikein mielin jää Saksa ja koko Keski-Eurooppa taakse, ja mitään ei kyllä kokemuksesta voi valittaa. Kotirouvana olo on ollut mukavaa, kasvattavaa. Opinhan esimerkiksi kokkaamaan! :')

   Saas nähdä mitä Skotlanti minussa tekee, kun Saksa teki jo niin paljon. En vielä tiedä, millainen ihminen minusta sielllä tulee. :) Siihen verrattuna, mitä Suomessa olin, olen vuodessa muuttunut aivan eri ihmiseksi. Enemmän itsekseni. Mahtavaa. Odotetaan molemmat tätä uutta vaihetta niin innolla! Joko saa mennä!? :D

   Kerrohan kuulumisia kuitenkin jatkossakin, mitä kaikkea Saksassa ja etenkin täällä meidän seuduilla tapahtuu, kun ei olla enää itse näkemässä. Kerro joulumarkkinoista! Itse niin odotin niitä pääseväni lumen saapumisen jälkeen ihastelemaan, kun viime vuonna jäi monesta syystä väliin, ja nyt ei sitten enää ehdi. :/ Kaikenlaiset kuvapläjäykset sähköpostiin ovat myös erittäin tervetulleita teidän reissuista edelleen. :)

   Kiitos, ja paljon rapsutuksia kissoille ja terveisiä miehelle! ;)

   Poista
 3. Kiitos!

  Ne joulumarkkinat ovat niin upeat ja teiltä jäi näkemättä. Mutta uusia Jouluja tulee.

  Mies lähetti kahdeksan hakemusta tähän alle 80km sätelle kun emme nyt halunneet mihinkää muuttaa kotoa. Viiteen haastatteluun pääsi mutta yhden perui. Kaksi paikkaa sai ja tuo yksi jäi epävarmaksi. Eli paremmin kuin hyvin meni.

  Meillä on myös paljon suunnitelmia mutta pohjois-suomalisena olen niin tyrkky että kun tulemme Skotlantiin niin teillä työnymme käymään. :) Katsotaan milloin kekiämme sinne.

  Kissoilla, sisaruksilla saattaa olla ensi sunnuntaina näyttelyssä se suurin juhlpäivä, valmistuminen Supreme Premioriksi. Minua itkettää kun ajattelen tuota hetkeä ja varmasti alan itkemään tuomarin edessä. Kevällä kun Sveitsissä tuli ensimmäinen suuri voitto eli kategorian paras kastraattinaarasniin itkin ja hain lavalta kissani ja palkinnot. Höpsy mamma.

  Täältä karavaanari-Kissat toivottavat sinne Kisulle hyvää matkaa ja kurnuttelevat etteihän tuo pitkä matka ole ja matkustaminen on hauskaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut ja terkut miehelle! T. Toinen mies. Hmm.. Siis Bobby_Jeanin mies. Kuulosti hieman tyhmälle. =)

   Poista
  2. Hihih, jos meillä nurkissa tilaa on niin mahdollista tottakai on yöpyminenkin! :D

   Höpsylle mammalle tsempit ja kisuille paljon onnea juhlapäivään. ;) Natuselle kerrotaan noita terveisiä sitten pitkin matkaa ja hoetaan, että matkustaminen on hauskaa vaan.. :D

   Ja mieheltäkin nähtävästi miehelle terkkuja. :D

   Poista
 4. Ei karavaanarit tarvitse yö paikkaa, hehän kuljettavat mukanaan omaa mökkiä kaikilla mukavuuksilla.

  Ja J lähettää Aquille terveisiä sekä toivottaa onnea ja menestystä uuteen työhön! Hienoa, että paikka löytyi. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Meillä oli jo tänä kesänä tarkoitus saari kiertää mutta mennimme sinne missä oli enempi lämpöä. Varmasti muutaman vuoden sisällä sinne reissu tehdään. Ensin Espania ja Portugalin. Amerikkakin asuntoautolla kiinostaa. Karavaanarin mieli teke aina kokemaan ja näkemään lisää. :)

  Hoksasin, että kerkiätte käydä ihastelemassa tuon lähikaupungin Joulumarkkinoita kun ne avataan 26.11 klo.10.00. Itse ryntään heti tuoloin. Suosittelen viettämään romanttisen kävelylenkki tuolla Joulumarkkinoilla kun nuo ovat todella kauniit ja hyvästelemään kaupunki. Kojut ulkoa ja sisältä ovat niin upeasti koristeltuja ja se tavaran paljous jotain ihmeellistä. Kyllä siinä oli ihmettelemistä vuosi sitten.
  Olen käynyt monessakymmenissä saksalaisessa kaupungeissa mutta yksi on ylitse muiden, siellä on tietämäni mukaan suurin sodassa säilynyt vanhakaupunki kun se on muurien sisässä. Tuolla olen jo neljästi käynyt mutta aina vaan haluaa uudestaan sen kujille ja pieniin kauppoihin kulkemaan. Kaupungissa on aina kovasti turisteja ympäri mailman. Siellä pääsee Joulun tunnelmaan kesä helteelläkin. Siellä on upea Joulu-museo ja vielä upeampia Joulu-kauppoja, millaisia en ole missään ennen nähnyt. Niin hienoja katosta lattiiaan. Niistä kaupoista ei edes löydy kuvia netistä kun kuvaaminen niissä on kieletty. Kaupungista kylläkin löytyy. Tuolla on myös Joulumarkkinat mutta ne kojut eivät ole siellä niin hienoja läheskään kuin tuossa kotikaupungissamme. Tuo upea kaupunki on Rothenburg ob der tauber. Suosittelen kaikkia siellä käymään.
  En voi olla mainitsematta toista kaupunkia jonne myös haluan aina uudestaan. Se on Bodencee-järven rannalla ja Meersburg. Hyvin viehättävä pieni kaupunki. Ja kukkasaari, Insel Mainaun siinä vieressä. Joka lumoaa. Tuossa vain pieni matkailumainos. :)
  Minua harmittaa kun en ole alkanut kirjoittamaan alussa omaa matkailublogia, kun juttuja olisi. Jos nyt aloittaisi niin se ei olisi sama asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta tuo karavaanarielämä! ;)

   Katselin kanssa tuossa aiemmin, että markkinat ehtii kyllä alkaa. Mutta se lumi, sitä ei kyllä varmasti ehdi maahan sataa. Sen mä tahdoin. Kun en yhtään jouluihminen muuten ole, mutta tuon oisin tahtonut lumen keskellä nähdä. No, tiedä sitten oisko jotain vastaavaa Skotlannissa, jos sinne sitä lunta tupruttaisi. :)

   Olisi kyllä mielenkiintoista lukea jostain tarinoita ja katsella kuvia noista teidän reissuista. Ymmärrän kyllä, että se on kovin eri asia aloittaa sellainen nyt, kun niin monet reissut on jo nähty ja koettu. Mutta itse varmasti seurailisin moista suurella mielenkiinnolla! ;)

   Poista