keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ei paineita


Pets allowed. 

Liian kaukana miehen työpaikasta. Kokolattiamattoja joka huoneessa. Ei keittiökalusteita. Nuhjuinen. Ehkä vähän liian rumakin.

Pets are not allowed. 

Täydellinen sijainti. Juuri oikean kokoinen asunto, rauhallinen. Laminaatti- tai puulattiat. Kaikki kriteerit täyttyvät.

Niin, paitsi se yksi.

Päivitän asuntosivua monen monta kertaa päivässä. Josko olisi tullut jotain sopivaa tarjolle? Ei. Kolmen viikon sisällä olen lähettänyt kahdesta asunnosta jatkokysymyksiä. Toiseen ei edes vastattu ja toisessa olikin taas sitä kokolattiamattoa pitkin asuntoa. Olihan se sitten lopulta liian kaukanakin.

Kokolattiamatoista en pidä, mutta voisin sellaisessa lopulta kyllä asua. Kissan kanssa taas en missään tapauksessa. Mitä sitten, jos tapahtuu vahinko? Jos (kun) oksentaa? Jos jää pökäle takapuoleen kiinni ja sitä pitää vedellä pitkin lattioita, että eläinrukka saa sen sieltä irti? Niitä viivoja olisikin kiva kuurata matosta pois. Ihan menee väärinpäin nämä asunnot, mihin saa ottaa lemmikin ja mihin ei. Sitäpaitsi, kuinka paljon niissä matoissa on edellisen asukkaan jäljiltä.. ööh, ihan kaikkea?

En myöskään voi edes vakuutella ja suostutella, että ei tuo mitään tuhoja aikaan saa. Hah, kyllä varmasti saa!

Eihän tässä mikään hätä ole. Kunhan joulukuun loppuun mennessä on asunto hoidettu. Siitä eteenpäin on meidän väliaikainen oleskelupaikka jo varattuna toisille. Sielläkin on muuten kokolattiamattoa. Yhdessä huoneessa. Sen vielä kestää, koska oven saa kiinni.

Jos siellä on ovi.

Söpö se on. Muttei viaton.

13 kommenttia:

 1. Voisko sieltä toisesta kysyä, onko lemmikkikielto ihan ehdoton? Suomessa ainakin monet vuokranantajat hyväksyvät yhden pienen kissan, ja ovat "ei lemmikkejä" -maininnalla halunneet rajata "kuusi bernhardinkoiraa ja 34 erilaista jyrsijää, ei häkeissä" -tapaukset pois vuokralaisehdokkaiden joukosta. Saatteko te suosituksen nykyiseltä vuokranantajalta? Ajattelin, että jos he voisivat erikseen mainita, että kissa on ollut siististi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pätee yleisesti kaikkiin tarjolla oleviin, ei ole siis kyse kahdesta vaihtoehdosta. :)

   Kriteerit on ilmoituksissa aika tiukkaan määritelty. On jopa lapsikieltoja! Eläimistä on joko kielto tai hyväksyntä, tai että hyväkäytöksiset lemmikit sallittu, tai että koirat kielletty mutta muut ok, tai lemmikit sopimuksen mukaan jne. Onhan noi matottomat asunnot aina nätimpiäkin, kai se sitten on este sille, ettei sinne saa ottaa elukkaa riehumaan. Varsinkin, kun tämä voi hyvinkin jotain tuhota, termiitti! :D

   Eikä tää otus ole niin hyvin täälläkään käyttäytynyt. :D Tosin pysyviä vahinkoja tuskin on tullut. Suosituskirje ei taitaisi muutenkaan juuri luonnistua, saksaksi kun se sitten tulisi. :/

   Poista
  2. Joo, en kyllä tajua tuota kokolattiamattovillitystä laisinkaan. Tuntuvat jotenkin epähygieenisiltä ja ällöttäviltä. Lankkulattiat olisivat aivan ihanat.

   Toivottavasti löytyy pian koti teille ja termiitille :).
   (Tuli näemmä tuo edellinen kommentti kahteen otteeseen, tyhmä kännykkä ja pätkivä datayhteys työmatkalla)

   Poista
  3. Mulle tulee kanssa semmoinen epähygieeninen fiilis niistä :/ Ja sitten kun miettii, että mitä kaikkia hajuja kissakin niistä löytäisi ja kuinka sekaisin olisi päivästä toiseen niitä nuuskiessa. Apua. :D On niissä varmasti hyviäkin puolia, ei varpaita paleltaisi niin kuin paljaalla lattialla. Mutta lankkulattia - se vasta oisikin jotain! <3

   Kiitos, me koitetaan jostain löytää kiva (matoton) koti kaikille meille kolmelle. :) Kun ei tässä noita vaihtoehtojakaan ole, pakkohan se on löytää. Apuaaa.. :D

   Poista
 2. Voisko sieltä toisesta kysyä, onko lemmikkikielto ihan ehdoton? Suomessa ainakin monet vuokranantajat hyväksyvät yhden pienen kissan, ja ovat "ei lemmikkejä" -maininnalla halunneet rajata "kuusi bernhardinkoiraa ja 34 erilaista jyrsijää, ei häkeissä" -tapaukset pois vuokralaisehdokkaiden joukosta. Saatteko te suosituksen nykyiseltä vuokranantajalta? Ajattelin, että jos he voisivat erikseen mainita, että kissa on ollut siististi :).

  VastaaPoista
 3. Me kyllä asumme tällä Saksassa omakotitalossa jonka vuokrailmoituksessa oli lemmikit kieletty mutta asunnonvälittäjä kysyi siitä vuokraemänältämme ja hyvin kävi neljä kissaa. :) Taisi olla suomalaisuus etu ja sekun ei ollut lapsia ja kissat sisäkissoja. Sitten oli kyllä niitä asuntoja monta johon oli lemmikit sallittuja mutta ei tullut kysymyksenkään neljä kissaa, yksi pieni kissa olisi käynyt hyvin.
  Ja se kannattaa mainita että kissa on sisäkissa ja sisäsiisti. Tuo sisäkissa on iso plussa asiassa. Täällä ja varmaan sielläkin on paljon ihmisillä kissaluukkuja ovissa ja kissat kulkee ulkona joka on aivan väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisi tässä olla, että lemmikit sopimuksen mukaan. Ehtona oli tämä yksi kissa. Ei kahta tai useampaa, eikä possuakaan. :D Ainahan niistä voi kysyä, jos talossa muuten olisi kaikki kohdillaan. Noissa on vaan niin tiukasti kriteerit laitettu pahoitteluiden kera (Sorry, no pets), että voi olla kaukaa haettua. Mutta yhden kyselyn jo laitoin. Harvassa on kyllä yleensäkin nuo matottomat asunnot. Toooodella harvassa. Oonkohan kaksi kokonaan matotonta nähnyt kolmeen viikkoon noiden kymmenien muiden keskellä!

   Poista
 4. Muistan kun kauvan sitten(yli20v) tuttavani oli ollut Skotlannissa opiskeliavaihdossa ja asui maalla. Hän oli todella järkyttynyt siitä kun maallakin oli talossa kokolattiamatot ja ihmiset kulki sisällä kengät jalassa. :) Hän kauhisteli sitä hajua. :) Eiköhän sitten tuo ole muuttunut?

  No, kyllähän se kokolattiamatti menee ehkä jossakin huoneessa? Voihan pesettää maton muuttaessa ja hankkia todella hyvän imurin. Meillä oli Suomessa keskuspölyimuri. Tänne muutettua sitten oli hankittava irto imuri. Kyllä kyselin kissaihmisiltä neuvoja siitä minkalainen olisi hyvä. Niin hankimme uusinta mallia olevan Dyson Animal Pro-imurin. Nyt ihmettelen miten olen voinut tulla toimeen ilman tuolaista vekotinta, on todella tehokas ja puhdistaa sisäilmaakin samalla. Pyörivällä harjasuuttimella lähtee karvat hyvin matoista. Ainut miinus, iso äänisyys. Vastustin aikanani myös kuivausrumpua että se kuluttaa vaatteita mutta on todella hyvä pölyn ja karvojen kerääjä vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen, että tuo on ihan nykypäivää siellä vielä :) Yhdessä huoneessa käy kokolattiamatto, mikäli kyseessä on huone, jonka oven saa pidettyä kiinni. Tämän kun ei tarvitse kuin kerran mennä jostain hajusta sekaisin, niin reagoi siihen niin, että pissaa väärään paikkaan. Ja kun pissaa kerran, pissaa toistekin. Varsinkin, jos tilanteen alkuperäinen aiheuttaja ei poistu ihan heti. Meillä on täällä kämpässä moiseen käytökseen vaikuttanut yövieraat. Ja sittenhän se jäi päälle kun pääsi pari kertaa tapahtumaan. Kokolattiamaton toistuva puhdistus onkin sitten kivaa siinä tapauksessa.. :/

   Dysonia on täälläkin himoittu, se on seuraavana ostoslistalla kun tämä nykyinen lakkaa toimimasta! ;)

   Poista
 5. Muistelen että aika monella Skotlannissa on kuitenkin kissa, etenkin maaseudulla (tehän ette niihin suurimpiin kaupunkeihin ollut muuttamassa?), joten ihan varmasti löydätte vielä sopivan, mielellään kokolattiamatottoman asunnon. Itse asuin moisessa aikoinaan E-burghissa. :)

  Itse asiassa tosi hyvä että teillä tuo kattimatikainen on. En nyt halua pelotella, mutta Briteissä noita hiiriä, ja joskus muitakin jyrsijöitä, juoksentelee ihmisasumuksissakin. Ei kaikissa tietenkään, mutta myös melko kalliissa ja siisteissä asunnoissa tuo on rakennusteknillisistä syistä vaan tosiasia. Kissa onkin hyvä ase niitä vastaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän suunta on Aberdeen ja mielellään suhteellisen läheltä keskustaa, joskin rauhalliselle seudulle. Mielellään.. :)

   Mä olenkin kuullut näitä hiirijuttuja ennenkin. :) Onneksi itse lukeudun niihin, joiden mielestä aika lailla kaikki nisäkkäät on vaan ylisuloisia, varsinkin hiirten kaltaiset nappisilmät. <3 Tiedostan kyllä sen, ettei ne talon sisällä ole sitten taas positiivinen juttu.. Ja mä luulen, että meidän Hurja Rouva Metsästäjä Natunen pelkäisi hiiriä enemmän kuin hiiret häntä. :D :D Hahaa, semmonen se on. :') Jotta kyllä meillä hiiret taidan minä itse hoitaa pois siinä tapauksessa :'D Hih.

   Poista
  2. Sä oot kyllä semmonen nainen, että sua ei varmaan jotku hiiret pelota! :D Heh, mä oon ihan toista maata. Jo ajatuskin niistä ahdisti niin paljon, etten missään brittikämpässäni niitä edes nähnyt, vaikka niitä kuulemma kaikissa oli ainakin ollut. Ummistin silmäni vaan. :D

   No, Aberdeen on kuitenkin ihan kunnonkokoinen kaupunki. Kyllä te asunnon vielä löydätte, ajoituskin on ihan jees kun ette syyskuussa (opiskelijainvaasio) ole muuttamassa.

   Poista
  3. Haha, tämä on pakko ottaa kohteliaisuutena! ;)

   Kuumeinen asunnon etsiminen jatkuu täällä. Melkein jo näyttöjä sovittu, muttei sittenkään. :D Mutta askeleen lähempänä ollaan!

   Poista